تنها مرکز انحصاری دوره های کارشناسی ارشد فراگیر
مشاوره

معرفی کارشناسی ارشد مشاوره

رشته مشاوره در میان رشته‌‌های علوم انسانی مجموعه‌‌‌ای از دانش ‌های به هم پیوسته می باشد که به بررسی چگونگی استفاده از اصول و فنون روانشناسی در برقرای ارتباط با مراجع، کمک به بهبود فضای آموزش، تشخیص اختلال های کودکان، اختلال های یادگیری و ... می پردازد. همچنین این رشته به بررسی مبانی، اصول، اهداف، روش‌ها و حل زمینه ‌ها و عوامل تعلیم و تربیت می‌ پردازد و از روش عقلی و بحث‌ های فلسفی در تعلیم و تربیت و نیز روش ‌های علمی و یافته ‌های روان ‌شناسی، جامعه‌ شناسی و... در مباحث نظری و کاربردی سود می ‌برد.

طول دو ره و چارت دروس ارشد مشاوره 

طول دوره کارشناسی ارشد رشته مشاوره حداقل ٢ و حداکثر ٣ سال بوده و تعداد واحدهای لازم برای فارغ التحصیل شدن بین 28 تا 32 واحد درسی است (به غیر از واحد های پیش نیاز که بسته به رشته کارشناسی دانشجو و دانشگاهی که پذیرفته می شود، متفاوت است)؛ بنابراین دانشجویان این دوره برای تکمیل دوره خود در طی ٢ سال یا ٤ ترم باید به طور متوسط در هر نیمسال تحصیلی حدود 8 واحد درسی را بگذرانند. البته معمولا دانشجویان گرایش های مختلف مجموعه مشاوره سه ترم درسی دارند و در انتهای ترم دوم و ابتدای ترم سوم می بایست پروپوزال ( طرح پشنهادی پایان نامه) خود را تصویب نموده و ترم آخر را به فعالیت پژوهشی بپردازند که بطور معمول، پایان نامه 4 واحد درسی محسوب می شود.

افرادی که رشته ی کارشناسی ارشد خود را به صورت آموزش محور پذیرفته شده اند، به جای ارائه ی پایان نامه، واحدی به اسم سمینار را می گذرانند، گذراندن حداقل 2 و حداکثر 4 واحد سمینار (تحقیق و تتبع نظری) الزامی می باشد.

طی 2 سال اخیر بسیاری از دانشگاه ها در کنار پذیرش رشته های پژوهش محور (با ارائه ی پایان نامه) به پذیرش داوطلبان در رشته های آموزش محور (بدون ارائه پایان نامه) می پردازند که گرایش های مشاوره نیز از این امر مستثنی نیست.

مخاطبان کنکور کارشناسی ارشد  رشته مشاوره چه کسانی هستند؟

 برای پاسخ به این سؤال ابتدا به خودتان رجوع کنید و سؤالات زیر را از خودتان بپرسید تا ببینید آیا جزو مخاطبان این رشته هستید یا خیر؛ آیا تا به حال احساس نیاز کرده اید تا با یک نفر متخصص مشورت کرده و برای مشکلاتتان دنبال راه حل بگردید؟ آیا تا به حال دلتان خواسته که به اطرافیان، کسانی که دوستشان دارید و یا حتی افراد غریبه کمک کنید؟ آیا شنونده ی خوب و صبوری هستید؟ آیا تا به حال در تربیت فرزندتان دچار مشکل شده و یا به مسأله ای برخورد کرده اید که نیاز به کمک داشته باشید؟ آیا در خانه کودک استثنایی دارید؟ آیا از رنج کودکانی که دچار اختلالات گوناگون هستند رنج می برید و دلتان می خواهد بتوانید به بهبود آنها کمک کنید؟ آیا از روحیه ی قوی ای برخوردارید؟ آیا به معاشرت و ارتباط برقرار کردن با دیگران علاقه مندید؟ و ...

حقیقت این است که مخاطبان هر یک از رشته های مشاوره می توانند از هر رشته و گرایشی به خانواده ی بزرگ روانشناسان و مشاوران بپیوندند تا بتوانند هم به خودشان و هم به دیگران خدمت کنند. البته نباید فراموش شود که برنامه ریزی برای شخصی که مثلا از رشته ی مهندسی کامپیوتر وارد یکی از گرایش های رشته مشاوره در سطح کارشناسی ارشد می شود کاملا متفاوت با فردی است که در رشته ی کارشناسی مرتبط با رشته انتخابی خود در سطح کارشناسی ارشد به تحصیل پرداخته.

بازار کار ارشد مشاوره

فارغ التحصیلان ارشد مشاوره علاوه بر این که می توانند دفتر مشاوره خصوصی بزنند، می توانند در نهاد های دولتی همچون آموزش و پرورش، کلینیک، زندان ها، بیمارستان ها، بهزیستی، مراکز بازپروری، کمیته امداد، مربی مهدکودک ها، مراکز پیش دبستانی و دیگر ارگان های مرتبط مشغول به کار شوند.

whatsapp