تنها مرکز انحصاری دوره های کارشناسی ارشد فراگیر
معرفی رشته مدیریت صنعتی

تعریف و هدف :

صنعت هر کشور بدون شک از جمله مهمترین ارکان توسعه پایدار در عرصه های مختلف آن کشور محسوب می شود. مدیریت صحیح و بهینه این بخش تأثیرات مثبت و شایان توجهی در رشد و ارتقای جامعه و سطح زندگی مردم خواهد داشت. 

منظور از تربیت مدیر صنعتی در رشته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، تربیت رئیس نیست بلکه تربیت افرادی است که بتواند در حوزه کار خود (معمولا در شرکتهای تولیدی و کارخانجات) دارای استقلال فکری بوده و عوامل مهم و موثر در جریان کار خود را مورد تحلیل قرار داده و در جهت رفع مشکلات قادر به تصمیم گیری مناسب و مطلوب باشند.

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی آمادگی علمی لازم را برای ورود به این حوزه از کسب و کار پیدا می کنند و در صورت انتخاب شغل مناسب و رشد و پیشرفت در شغل خود می توانند پس از کسب تجربه، مسئولیت های متنوع نظیر مسؤولیت بخشی از خط تولید یک کارخانه، مدیریت یک پروژه صنعتی و یا یک شرکت تولیدی را بر عهده بگیرند.

از سوی دیگر این رشته شباهت و تفاوت هایی با رشته مهندسی صنایع نیز دارد. واقعیت این است که مهندسی صنایع ، بازوی اجرایی مدیریت برای بهبود سیستمها است. مدیریت یک دید کلان نسبت به همه وجوه یک سازمان دارد (نظیر مالی و حسابداری، بازاریابی و فروش، تولید، منابع انسانی و…) که مهندسین صنایع چنین دیدگاه جامعی را ندارند. به عبارت دیگر ، مهندسی صنایع ، به عنوان پلی بین مدیریت و رشته های فنی عمل می کند. به همین دلیل است که در رشته مدیریت ، با ابزارها و تکنیک هایی آشنا می شوند که مهندسین صنایع آنها را خیلی عمیق تر مطالعه می کنند و از طرف دیگر ، مهندسین صنایع ، دروس فنی (نظیر فیزیک ، استاتیک ، مقاومت مصالح ، علم مواد ، روشهای تولید، مبانی برق ، شیمی عمومی ، برنامه نویسی کامپیوتر، نقشه کشی صنعتی و …) را می گذرانند تا بتوانند با کارشناسان رشته های فنی ، ارتباط برقرار نمایند؛ در حالی که دانشجویان رشته مدیریت صنعتی، چنین دروسی را نمی گذرانند. مهندس صنایع، برخی دروس مدیریتی نظیر اصول مدیریت، اصول حسابداری و اقتصاد خرد و کلان را می گذراند تا بتوانند دیدگاه هزینه-فایده و اقتصادی بدست آورد.

whatsapp