تنها مرکز انحصاری دوره های کارشناسی ارشد فراگیر
مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد  دانشگاه پیام نور با گرایش ارائه می گردد:

1) مهندسی کامپیوتر -گرایش نرم افزار

تعریف و هدف رشته مهندسی کامپیوتر - نرم افزار

کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار دوره ای است مشتمل بر دروس نظری و عملی و برنامه تحقیقاتی در زمینه های طراحی برنامه ها وسیستم های نرم افزاری بزرگ که  بصورت امن، حفاظت شده و قابل اطمینان تعریف می شوند .فارغ التحصیلان این دوره مهارتهائی را در زمینه اصول توسعه برنامه  یاسیستم های برنامه سازی، نحوه ارزیابی و تائید یک برنامه  یاسیستم برنامه سازی، نحوه تعریف ویژگیهای یک سیستم بزرگ ونحوه آنالیزآن، نحوه تکمیل سیستم های نرم افزاری درنسل های مختلف، نحوه طراحی نرم افزارهائی که داری ویژگی های قابل فهم بودن می باشندو نحوه تائید ویژگی ها و مشخصات خاص موجود دریک سیستم نرم افزاری بزرگ را کسب می کنند.
هدف از این دوره تربیت افرادی است که با تولید،توسعه وتکمیل سیستم های نرم افزاری بزرگ و برنامه ریزی درجهت بهره گیری مؤثر از امکانات موجود، حرکت بسوی استقلال فنی را درعصر انفورماتیک موجب شوند.


کارائی

الف. طراحی سیستم های نرم افزاری بزرگ نظیر پایگاه داده ها، سیستم های عامل، زبانهای برنامه سازی، کامپایلرها، وسیستم های خبره، سیستمهای حفاظت داده.

ب. قابلیت تولید نرم افزارهائی که توسعه  اتوماتیک نرم افزارها را ممکن می سازند ,نظیر ویرایشگرهای مبتنی بر متن, ویرایشگرهای صفحه، و ویرایشگرهای مبتنی برنحو.

ج. هدایت پروژه های نرم افزاری در مراکز تحقیقاتی کشور.

د. ارزیابی کارآئی و صحت سیستم های نرم افزاری و فرموله کردن نیازها.

ه. استخدام در موسسات آموزشی کشور.

2) مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز

هوش مصنوعی یکی از گرایش ­های مهندسی کامپیوتر است که در حال حاضر در مقاطع ارشد و دکتری امکان تحصیل در این رشته وجود دارد. به طور کلی می­توان گفت در هوش مصنوعی سعی بر این است سیستم ­هایی تولید شود که بتوانند مانند انسان­ ها فکر کنند و توانایی یادگیری و تصمیم­ گیری داشته باشند. در این رشته تکنیک­ های مختلفی جهت دستیابی به چنین سیستم­ هایی تدریس می ­شود.

هوش مصنوعی یکی از موضوعات مورد توجه دانشگاه­ های بزرگ جهان نیز می­ باشد. تقریبا می ­توان گفت تمام دانشگاه­ های بزرگ دارای آزمایشگاه ­های مجهز و بزرگ برای دانشمندان و دانشجویانی هستند که در زمینه هوش مصنوعی فعالیت می­ کنند. از این رو می ­توان گفت این رشته، بهترین فرصت­ ها را برای ادامه تحصیل در دانشگاه­ های بزرگ نیز به شما می ­دهد.  

به طور کلی تحصیل در این رشته در مقطع ارشد، علاوه بر اینکه بر علم و توانایی­های دانشجویان می­افزاید، فرصت­های شغلی و تحصیلی بسیار خوبی نیز برای افراد به وجود می­آورد؛ کیفیت فرصت­های به دست آمده، وابستگی کاملی به میزان توانایی­های علمی و عملی افراد دارد.

 

زمینه های تخصصی کارشناسان ارشد هوش مصنوعی و رباتیکز

زمینه های تخصصی کارشناسان ارشد هوش مصنوعی و رباتیکز عبارتند از :

یادگیری ماشین

روش هایی که کامپیوتر را قادر می سازد عملی شبیه به یادگیری و تجربه را در حین انجام مکرر یک عمل انجام دهند یعنی با توجه به اعمالی که دفعات قبل انجام داده و بررسی نتایج آنها سعی کند در دفعات بعدی اعمالی بهتر و مطلوب تر و با خطای کمتر انجام دهد .

شبکه های عصبی

روش جدید حل مسائل هوش مصنوعی بوسیله شبکه ای از واحدهای متصل به هم که هر کدام قابلیت پردازش داده ها، ارتباط با نورون های دیگر وهمچنین ایجاد تغییرات در مشخصات شبکه را دارند و این اعمال را در جهت بهینه سازی عملکرد شبکه انجام میدهند .شبکه های عصبی معمولا در مسائلی نظیر بهینه سازی، تخمین توابع، کنترل و ... کاربرد دارند.

پردازش تکاملی

شاخه ای جدید از هوش مصنوعی که با در نظر گرفتن یک یا چند جواب اولیه برای یک مساله بوجود آوردن جوابهای جدید از جوابهای موجود و انتخاب جوابهای بهتر سعی میکند یک جوابی میکند یک جوابی نسبتا بهینه برای مسأله بدست آورد.

رباتیک

طراحی رباتهای کامپیوتری (مکانیکی یا نرم افزاری) برای انجام وظیفه ای خواص .برای هوشمند ساختن رباتها از آلگوریتم های هوش مصنوعی مانند یادگیری، پردازش تصاویر، تشخیص گفتار و ... استفاده میشود.

منطق فازی

تعمیمی است ازمنطق کلاسیک که در آن بجای دو مقدار درست و غلط، درجه درستی داریم که میتواند یین عدد صفرو یک باشد.

پردازش زبان طبیعی

قسمتی از هوش مصنوعی که به پردازش متون زبانهای طبیعی میپردازد تا معنای آنها را استخراج کند .

سیستم های خبره

سیستم هایی که بوسیله جمع آوری داده ها و قوانین در یک زمینه خاص میتوانند درآن زمینه مانند یک فرد خبره و متخصص عمل کند (نمونه رباتهای جراح)

محاسبات نمادین

انجام محاسبات ریاضی به صورت نمادین نه عددی. یعنی اگر ۲ به توان ۲ چهار میشود این الگوریتمهای هوش مصنوعی قدرت تعمیم آن به x به توان ۲ را دارند و در نهایت به جای عدد جوابی وابسته به نماد برمیگردانند مثل x ضربدر x

فارغ التحصیلان دوره ارشد هوش مصنوعی مهارت هایی را به شرح زیر کسب می نمایند:

  • پیاده سازی اتوماسیون پیشرفته در صنعت، مانند طراحی سیستم‌های رباتیک هوشمند و کنترل کیفیت اتوماتیک
  • طراحی سیســـتم های پیشرفته نظامی شامل انواع سلاح‌هــای هوشمند
  • طراحی سیسـتم‌های امنیتی مانند مسائل تأیید هویت و تشخیص اتوماتیک
  • طراحی سیستم های خبره برای انواع کاربردها
  • کار در زمینه زبان شناســـی محاسباتی مانند ایجاد مترجم‌هـای کامپیــوتری
  • طراحی نرم افزار های هوشمند کامپیوتری مانند انواع بازی ها
  • تحلیل کامپیوتری تصاویر برای کاربردهای مختلف
  • هدایت پروژه های تحقیقاتی در زمینه‌هــای فوق در مراکز تحقیقاتی کشــور

بازار کار رشته ارشد هوش مصنوعی 

  • طراحی و ساخت ربات های پیشرفته
  • بهینه سازی مراحل تولید در کارخانه ها
  • تولید سخت افزارهای شناسایی وتشخیص امنیتی
  • طراحی سیستم های تحت شبکه برای خانه های هوشمند
  • طراحی و تولید سامانه های خودکار
  • بعنوان پژوهشگر در مراکز علمی و پروژه‌های ملی
  • تدریس در مراکز آموزش عالی
whatsapp